Az intézményünk tovább bővítette képzéseit

2023.01.14

Elindult a Pálinkakészítő képzésünk, melyhez még 2023.01.20-ig lehet csatlakozni!

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A képzés célja:

A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakemberré váljon a képzés végére.

Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti a pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket.

A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedékitermék, adózásra, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket.

Szakmai alapismeretei alapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart.

Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.

Belépési feltétel:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges

A képzés óraszáma: 300 óra

A képzés díja:  180.000.-Ft - 210.000.-Ft-ig, a gyakorlati képzőhelytől függően