Az intézményünk tovább bővítette képzéseit
Elindult a Pálinkakészítő képzésünk, melyhez még 2023.01.20-ig lehet csatlakozni!
KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ
A képzés célja:
A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakemberré váljon a képzés végére.
Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti a pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket.
A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedékitermék, adózásra, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket.
Szakmai alapismeretei alapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart.
Munkája során a gazdaságossági elvek,
minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és
környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási
gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.
Belépési feltétel:
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
A képzés óraszáma: 300 óra
A képzés díja: 180.000.-Ft - 210.000.-Ft-ig, a gyakorlati képzőhelytől függően